Mai mult decat imobiliare!

Liber la cumpărat ANL-urile din cartierul “Constantin Brâncuși”

Modelele contractelor de vânzare-cumpărare au fost aprobate de consilierii locali ai Sectorului 6. Chiriașii ANL pot depune cereri de achiziționare a locuințelor, de la începutul lunii mai, la administrația cartierului.

17303-anl-275x177.jpgApartamentele situate în cartierul ANL "Constantin Brâncuși" vor putea fi cumpărate atât cu credit bancar, cât și cu bani cash. În cazul în care chiriașii plătesc avans și nu obțin finanțarea necesară de la bancă, aceștia își vor putea recupera banii integral, fără a plăti penalități.

"Juridic vorbind suntem într-un impas tehnic. În promisiunea de vânzare-cumpărare se precizează că, dacă primitentul cumpărător nu achiziționează locuința, nu îl penalizăm și îi dăm toți banii înapoi. Să se precizeze tot acolo și cine plătește taxele la notar", a punctat Mihai Bogdan Dina, consilier local din partea PNL la Sectorul 6. Potrivit deciziei aleșilor locali, avansul va putea fi recuperat de către chiriaș în termen de două luni de la plata lui.

"Aceste contract de vânzare-cumpărare nu este un business făcut de Primăria Sectorului 6. Ce drept am eu să-i rețin acești bani unui tânăr de 35 de ani care bate, de ani de zile, la ușile consilierilor locali pentru a-și cumpăra o casă?", a replicat Sorin Ganciu, directorul cartierului "Constantin Brâncuși".

Tarifele de vânzare a locuințelor ANL, valabile pentru anul în curs, nu au fost deocamdată comunicate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Însă, după cum susține șeful complexului ANL din Sectorul 6, acestea se vor situa în jurul sumei de aproximativ 450 de euro pe metru pătrat. "De principiu, prețul se calculează după valoarea medie de înlocuire comunicată de MDRT din care se scade amortizarea și se adaugă 1% cheltuielile administrației locale", a precizat pentru B365.ro directorul Ganciu.

Prețurile locuințelor variază între 20-27.000 euro, în funcție de suprafață

Conform sursei citate, pentru o garsonieră, prețul orientativ pe care vor trebui să îl plătească chiriașii care doresc să își cumpere locuința, se ridică la aproximativ 20.000 euro, în timp ce pentru un apartament cu două camere va fi necesară suma de 27.000 euro.

Banii obținuți din vânzarea ANL-urilor vor intra în contul Ministerului Dezvoltării, cu excepția unui procent care va rămâne la bugetul Sectorului 6 pentru a acoperi cheltuielile de perfectare a actelor de vânzare-cumpărare.

Cartierul ANL "Constantin Brâncuși" include 30 de blocuri de locuințe cu chirie pentru tineri, însumând circa 1.700 de apartamente. În urmă cu doi ani, zeci de chiriași au ieșit în stradă fiind nemulțumiți de faptul că plăteau foarte mult la întreținere. Locatarii s-au arătat revoltaţi şi de faptul că li s-a cerut să plătească fondul de rulment, ei nefiind proprietari, să plătească salariile femeilor de serviciu şi a fochiştilor, aceştia fiind angajaţi ADP, de faptul că în zonă sunt foarte mulţi câini şi că, în general, nu li se explică pe ce dau banii.



Sectiune sustinuta de : b365.ro,
Pe aceeasi tema
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov