Mai mult decat imobiliare!
Oras:

Măgurele


LOCALIZARE

Oraşul Măgurele este situat la doar un kilometru de Şoseaua de Centură a Capitalei, la sud faţă de aceasta. Oraşul se învecinează la est cu Jilava şi Dărăşti, iar la vest cu Bragadiru şi Cornetu

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei care a devenit oraş în 2005 datează din anul 1852, însă săpăturile arheologice au scos la iveală vestigii ale paleoliticului şi neoliticului. În satul Vârteju, ce ţine de Măgurele, a fost descoperit un tezaur dacic de monede datând din vremea lui Burebista.  Numele de Măgurele apare în documente abia la sfârşitul secolului al XVI-lea, figurând ân documentele medievale sub denumirea de Vrana, Deleni, Broscărie. Locul este încărcat de istorie. Proprietar la Măgurele a fost şi Mihai Viteazul, care, conform unui document din 1591, a dat moşia sa de la Măgurele Mănăstirii Sfânta Troiţa din Bucureşti. În 1595, înaintea bătăliei de la Călugăreni, Mihai Viteazul şi-a aşezat tabăra la Măgurele. După luptele de la Călugăreni, turcii au prădat şi satul Măgurele, locuitorii risipindu-se în pădurile din jur şi în alte sate. Una dintre cele mai prestigioase familii ale Bucureştiului de început de secol XX, Oteteleşanu, a înfiinţat în Măgurele un internat de fete.

Numele de Măgurele provine de la movilele (măgurelele) existente în zonă, cunoscute mai târziu sub numele de Măgura Gherman şi Măgura Filipescu, unde s-a constatat o continuitate a aşezărilor omeneşti din epoca pietrei şi până în prezent. 

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Oraşul Măgurele, parte a judeţului Ilfov, se întinde pe o suprafaţă de 43 de kilometri pătraţi şi are o populaţie de peste 8.000 de locuitori, care au la dispoziţie o grădiniţă, două şcoli, un liceu şi o facultate (de fizică). Oraşul Măgărele cuprinde localităţile: Măgurele, Alunişu, Dumitrana, Pruni şi Vârteju.

Măgurele a fost visul de aur al lui Nicolae Ceauşescu. Poate din acest motiv băieţii lui au studiat Fizica. Tovarăşul a investit masiv în zona prin 1974-75, pe lângă deja existentul Institut de Fizică Atomică, îşi dorea un Atomic City, după modelul oraşului de 'savanţi'  Akademgorodok. Aşadar, a mutat aici Facultatea de Fizică şi a înlocuit livada de pruni cu blocuri şi cămine.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Datorită apropierii de Capitală, oraşul Măgurele s-a dezvoltat rapid. Dezvoltatorii imobiliari au intuit potenţialul zonei şi au început să ridice cartiere de vile. Amintim Green Place şi Light District, unde preţurile pornesc de la 89.000 euro, respectiv 136.000 euro. Totuşi, infrastructura lasă de dorit. Drumurile sunt proaste, şi, ca şi Bucureştiul, Măgurele suferă de transformări ale spaţiilor verzi în parcări sau de înlocuiri de borduri şi trotuare.

Din punct de vedere turistic, oraşul merită vizitat pentru bisericile din satele Aluniş (construită în 1797 de marele stolnic Grigore Asan) şi Măgurele (construită în perioada 1851-1853 de Iancu Oteteleşanu şi pictată de Gheorghe Tătărescu).

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov