Mai mult decat imobiliare!
Termen Financiar:

Yield

In finante, productia(beneficiul) este un procent care masoara intoarcerea in bani catre proprietarii unei obligatiuni. Termenul este folosit in situatii diferite si poate insemna lucruri diferite. Poate fi calculata ca un raport sau ca "rata interna de rambursare" (internal rate of return/ IRR).


Poate fi folosita ca sa arate rambursarea totala a proprietarului sau doar o portiune din venit sau ce a depasit venitul. Datorita diferentelor, "productiile" din diferite utilizari nu ar trebui sa fie comparate ca si cand ar fi egale. Productia este venitul anual provenit dintr-o "securitate", exprimat ca un procentaj din pretul curent pe piata al acelei securitati. Productia pe o actiune este dividentul acesteia impartit la pret. O "productie pe obligatiune" (bond yield) este cunoscuta ca fiind rata de interes (interest rate): cuponul anual impartit la pietul pietei.

Tipuri de productie(yield)


- productia nominala (nominal yield) sau productia-cupon este totalul anual al cupoanelor (sau al dobanzii) platite impartit la Valoarea Principala a obligatiunii.
- productia curenta este rezultatul acelorasi plati impartite la pretul pe piata al obligatiunii
- productia la maturitate este IRR-ul (internal rate of return) variatiilor financiare ale obligatiunii: pretul de achizitie, cupoanele primite.

Sectiune sustinuta de : CONSO
  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov