Mai mult decat imobiliare!

Spatiile verzi nu mai pot fi transformate in mall-uri

Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor a aprobat marti modificari la Legea 24/2007 a spatiilor verzi urbane. Astfel, autoritatile locale nu mai pot schimba destinatia spatiilor vezi pentru lucrari pe care le considera de utilitate publica decat daca acestea sunt definite conform legii, anunta Asociatia Salvati Bucurestiul (ASB).

Spatiile verzi nu mai pot fi transformate in mall-uriLegea 24/2007 este legea specifica pentru spatiile verzi urbane subordonata Legii Mediului, lege cadru.

Legea Mediului OUG 195/2005, modificata prin OUG 114/2007, prevedea in articolul 71 interzicerea schimbarii destinatiei spatiilor verzi.

Intentia Ministerului Mediului, impartasita de deputati, este de a detalia prin modificarile la Legea 24/2007 toate cazurile si exceptiile rezonabile in schimbarea destinatiei spatiilor verzi.

Opinia Ministerului Mediului era de a permite autoritatilor locale schimbarea destinatiei spatiilor verzi pentru lucrari pe care acestea le considera de utilitate publica. Opinia societatii civile era de a permite schimbarea destinatiei spatiilor verzi numai pentru lucrari de infrastructura.

Comisia a optat pentru o formulare de mijloc, care permite schimbarea destinatiei spatiilor verzi pentru lucrari de utilitate publica, definite conform legii.

Astfel, autoritatea publica va putea schimba destinatia spatiiilor verzi pentru lucrari de infrastructura, dar si pentru constructia de: locuinte sociale, institutii de invatamant, sanatate, cultura si administratie publica.

"Discutarea OUG 114/2007 va avea loc in sedinta comisiei de saptamana viitoare. Diferenta intre OUG 114 si Legea 24 in acest moment este ca OUG 114 vorbeste de spatiile verzi prevazute de documentatiile de urbanism sau amenajate ca atare, in timp ce Legea 24 vorbeste de spatiile verzi incluse in Registrul spatiilor verzi al localitatii; acest registru nu a fost realizat inca de marea majoritate a localitatilor.

Este absolut necesar ca prevederea din OUG 114 "spatiile verzi prevazute de documentatiile de urbanism sau amenajate ca atare" sa fie pastrata pana la realizarea efectiva a registrelor spatiilor verzi, pentru a nu se permite pierderea unor spatii verzi pana la crearea Registrelor spatiilor verzi", au declarat reprezentantii ASB.

 


Sectiune sustinuta de : 9AM,
Galerii Foto Spatiile v..
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov