Mai mult decat imobiliare!

Ştiţi unde să căutaţi?

Când v-aţi hotărât să cumpăraţi o casă, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să puneţi cap la cap toate ofertele de case sau apartamente de vânzare sau închiriere,  din toate mediile:

• site-uri specializate de pe Internet ( Ex: http://www.imopedia.ro )
• anunţuri imobiliare din ziare şi reviste de profil, rubricile de mică publicitate ale marilor cotidiene; dar mai ales ale ziarelor locale;
• târguri imobiliare, din care puteţi strânge oferte prezentate de firmele care construiesc case/apartamente sau agenţiile acestora; în Bucureşti, există şase astfel de târguri, în ediţii de primăvară (martie-mai) şi toamnă (septembrie-noiembrie).
• informaţii directe de la agenţiile imobiliare, pe care le puteţi şi angaja pentru a vă găsi casa; de la administratorii de bloc, când căutaţi apartamente, sau de la locuitorii din zona în care aţi vrea să vă mutaţi;
• informaţii care vă vin de la prieteni, cunoştinţe, colegi de serviciu;
• urmăriţi anunţurile de licitaţii ale băncilor, care vând case sau apartamente pentru care proprietarii nu şi-au plătit ratele.

Numai după ce aţi trecut totul în revistă, vă fixaţi întâlniri cu proprietarii care au cele mai interesante oferte şi treceţi la vizionarea caselor.

Atenţie la formularea anunţurilor! Nimeni nu scrie "vând/închiriez apartament înghesuit, situat la ultimul etaj şi amplasat în zonă mizeră". Anunţul va suna astfel: "vând/închiriez apartament îmbunătăţit, în bloc civilizat, cu patru niveluri". Foarte puţine anunţuri sunt exacte şi conţin informaţiile primare de care are nevoie un client pentru a cumpăra un apartament: zonă, etaj şi număr de etaje al blocului, suprafaţă a locuinţei, stare a apartamentului şi preţ. Un anunţ complet şi fără ascunzişuri sună astfel: "vând apartament trei camere, cartierul Colentina, 6/10, 64 mp, semidecomandat, îmbunătăţiri, interfon, 60.000 euro, telefon...". Dacă toate anunţurile ar fi atât de complete, un cumpărător ar economisi mult timp şi mulţi nervi pentru vizionarea apartamentelor.

Fiţi suspicioşi atunci când preţul din anunţ este prea mic şi aşa-zisul proprietar sau agent imobiliar vă presează să luaţi o decizie rapidă. Nu înseamnă neapărat că în spatele lui se ascunde un escroc, dar pentru liniştea dumneavoastră verificaţi actele celui care se declară proprietar, pas cu pas, aşa cum vă vom sfătui într-un alt capitol.

Atenţie la nivelul preţurilor!

La final, după ce aţi selectat cel puţin 10 oferte, este bine să realizaţi fişe în care să analizaţi comparativ proprietăţile respective. Aceste fişe trebuie să conţină obligatoriu: zona, tipul de locuinţă, suprafaţa imobilului, etajul (dacă este cazul), starea construcţiei, facilităţile, vecinătăţile şi preţul. Rareori există locuinţe ideale, perfecte, dar faceţi compromisuri cât mai mici. Se spune că alegerea unei case este peste 60% subiectivism.

Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov