Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Ghencea

Localizare

GhenceaZona Ghencea face parte din cartierul Drumul Taberei şi este situată în sectorul 6 al Capitalei, în partea de sud-vest a Municipiului Bucureşti. Zona este delimitată la est de Drumul Sării şi Şoseaua Antiaeriana, la sud de străzile Nandru, Drumul Cooperativei şi Mateiu Caragiale, la vest de Şoseaua de Centură a Capitalei, iar la nord de Bdul 1 Mai (fost Compozitorilor) şi Drumul Taberei.

Istoric

Construcţia primelor blocuri a început în anii 50, iar noi giganţi de beton cu 10 etaje au continuat să apară până după 1980.

În anii 60 în Ghencea a fost construită fabrica de confecţii Tricodava, care era la vremea respectivă cea mai mare fabrică de profil din Capitală. După revoluţia din 1989 fabrica a dus-o din rău în mai rău, chiar dacă în 1990 a fost transformată în societate pe acţiuni, iar patru ani mai târziu a fost privatizată. În 2007 fabrica a fost cumpărată de firma spaniolă Gran Via pentru suma de 42 de milioane de euro. Spaniolii au dărâmat clădirile pentru a construi peste două mii de apartamente.

Tot în Ghencea se află şi fabrica de materiale plastice Munplast, care a fost înfiinţată în 1967. Şi aici lucrurile merg rău, iar fabrica va avea probabil aceeaşi soartă ca şi Tricodava.

Administraţie şi economie

În ultimii ani dezvoltatorii imobiliari au devenit tot mai interesaţi de zona Ghencea, unde au apărut tot felul de proiecte rezidenţiale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Cartierul Latin şi complexul rezidenţial Primăvara

Locuitorii din Ghencea beneficiază de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, telefon, internet. Cumpărăturile pot fi făcute la supermarketul Billa din apropiere. În zonă nu există nicio piaţă, dar dimineaţa vin oamenii din Domneşti care vând legume şi fructe pe trotuar. În plus, în zonă există mai multe show-room-uri de mobilă.

Cine stă în Ghencea şi vrea să ajungă în altă zonă din Bucureşti trebuie să plece cu mult timp înainte dacă nu călătoreşte cu linia de metrou uşor 41. În zonă nu există metrou, iar aglomeraţia pare să nu se sfârşească decât târziu în noapte. Astfel, dacă te sui în autobuzele sau troleibuzele RATB, trebuie să ai multă răbdare, căci se circulă bară la bară. Iar infrastructura rutieră nu este în stare foarte bună. Aici sunt multe străduţe neasfaltate, cu nume care te fac să zâmbeşti: Cooperativei, Abnegaţiei etc.

Fani in cartierul GhenceaÎn această zonă se află şi Complexul Sportiv „Steaua". Dacă echipa de fotbal a acestui club a fost înfiinţată în anul 1947 de Mihail Lascăr, general în armata regală, stadionul din Ghencea a fost inaugurat abia în 1974 printr-un meci Steaua-OFK Belgrad. Mai târziu, în 1996 arena a fost modernizată.

Pentru locuitorii de aici vecinătatea stadionului nu este vreo bucurie. Pentru că atunci când Steaua are meci acasă, zona se umple de suporteri puşi pe scandal. Acolo cuvantul de ordine este "Forza Steaua!"

În Ghencea există trei cimitire, dintre care unul militar.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Ghencea
vezi toate galeriile »  
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov