Mai mult decat imobiliare!

Decideţi: cumpăraţi sau închiriaţi?

In condiţiile înăspririi condiţiilor de creditare şi a crizei financiare în plină desfăşurare, este din ce în ce mai greu să îndepliniţi baremurile de acordare a unor credite pentru achiziţionarea unui imobil, astfel încât trebuie să analizaţi cu atenţie cele 2 variante:

Sunteţi pregătit să cumpăraţi o casă? Ca să ştiţi acest lucru daţi-vă răspunsuri la următoarele întrebări:

Care vă sunt motivele?

Aveţi nevoie de mai multe camere pentru familia dumneavoastră în creştere, sau vreţi să vă mutaţi mai aproape de serviciu sau şcoală; aveţi o casă prea mare şi vreţi să luaţi una mai mică şi mai uşor de întreţinut, doriţi să faceţi un plasament imobiliar?

Faceţi-vă o lista a priorităţilor şi analizaţi-o bine; este o metodă bună prin care puteţi să cântăriţi toate aspectele în decizia pe care o luaţi.

Cât timp aveţi de gând să păstraţi această casă?

S-ar putea să fie mai bine să închiriaţi dacă vă aşteptaţi să plecaţi din localitate în următorii doi ani sau să rămâneţi în casă actuală reconfigurind spaţiul.

Ghidul de închirieri online www.imopedia.ro vă poate ajută să găsiţi oferte de închirieri în zonă dumneavoastră. Gândiţi-vă bine, e mai bine să închiriaţi , să cumpăraţi sau să rămâneţi în aşteptare o vreme?

Aveţi destui bani lichizi pentru a suportă costurile avansului, plătii finale, a taxelor de cumpărare, pe cele ale mutatului şi renovării ?

La cumpărarea unui imobil avansul pe care obişnuit îl daţi la încheierea unui antecontract reprezintă 5-10% din preţul de cumpărare. Calculaţi cât şi când vă puteţi permite să plătiţi întreagă sumă având în vedere că în majoritatea cazurilor la semnarea contractului de vânzare cumpărare în formă autentică vânzătorul doreşte să încaseze întreg preţul.

Vă puteţi permite ca, pe lîngă cheltuielile obişnuite, să plătiţi lunar un credit pe care îl contractaţi pentru a cumpăra?

O rată lunară a creditului n-ar trebui coste mai mult de o treime din venitul dvs. . Faceţi- un buget estimaţi sumele pe care le aveţi de plătit. ţineţi cont de procedurile extrem de greoaie impuse de bănci pentru obţinerea unui credit in momentul care decideţi finanţaţi cumpărări astfel.

Indiferent de decizia pe care o luaţi, menţineţi-vă informat şi acordaţi atenţie intuiţiei dvs. Dacă piaţa imobiliară e dinamică şi vă simţiţi presat să cumpăraţi, s-ar putea să nu fie momentul s-o faceţi. Dacă vreţi să vă vindeţi casă în care locuiţi şi să cumpăraţi altă, gândiţi-va dacă puteţi face faţă dublei activităţi de vânzare/cumpărare. Dacă descoperiţi o zonă care vă place, dar nu sunteţi pregătit să luaţi o hotărîre definitivă, studiaţi un timp
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov