Mai mult decat imobiliare!

Cum vreau să arate locuinţa mea?

Se întamplă să plecăm de la o nevoie raţională şi să ajungem să investim în cele din urmă, în sentimente. Deoarece achiziţionarea unui imobil este una dintre cele mai importante investiţii pe care o faceţi pe parcursul vieţii, obiectivitatea este cea care vă va asigura liniştea.

Dacă ceea ce căutaţi este o locuinţă de tranziţie şi nu vreţi să păstraţi imobilul pentru o perioadă foarte lungă, trebuie să luaţi în considerare cât de simplu sau dificil va fi să îl vindeţi peste câţiva ani.

Pentru a avea o imagine mai clară asupra a ceea ce vă doriţi, puteţi face un plan cu acele caracteristici pe care noua locuinţă trebuie să le îndeplinească neapărat. Scrieţi aceste lucruri pentru că dacă le păstraţi doar în minte, veţi fi surprinşi de modificările care vor apărea.

Atunci când creionaţi profilul locuinţei pe care o căutaţi, gândiţi-vă care sunt persoanele care vor locui în acel imobil şi ce nevoi au:

* imobilul trebuie să fie localizat într-o zonă centrală sau la periferie?
* doriţi să locuiţi într-o clădire nouă sau într-una construită cu ceva vreme în urmă?
* zona este una în care vă simţiţi în siguranţă?
* există o şcoală bună în apropiere pentru copiii dumneavoastră?
* sunt parcuri sau locuri de joacă amenajate în imediata proximitate?
* dar un supermarket sau un loc în care să vă faceţi cumpărăturile?
* aveţi un loc de parcare sigur?
* străzile sunt asfaltate?
* traficul în zonă este aglomerat? De cât timp aveţi nevoie pentru a ajunge la serviciu?
* transportul în comun este dezvoltat?
* deşi mai puţin evidentă, luaţi în considerare şi poluarea fonică; zgomotul generează stres, iar stresul cauzează boli.
* cum vi se par viitorii vecini? Veţi căuta să îi ocoliţi sau îi veţi saluta cu plăcere?

În cazul în care veţi alege să colaboraţi cu o agenţie imobiliară, asiguraţi-vă că i-aţi descris clar agentului toate aceste aspecte. În acest mod, cresc considerabil şansele de a vi se prezenta variante cât mai apropiate de ceea ce doriţi.

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan