Mai mult decat imobiliare!

Cea mai ieftina casa din lume costa 200 de dolari!

Te imaginezi stand intr-o casa cu o suprafata de doar doi metri patrati? Daca iti spunem insa ca ea costa 200 de dolari, stim sigur ca te intrebi cum se poate asa ceva. Da, se poate. Un american extrem de inventiv a reusit sa construiasca o incapere de doar 2,2 metri patrati, pe care s-o poate numi, sugestiv, „acasa", scrie New York Times.

16757-cum-arata-cea-mai-ieftina-casa-din-lume_7_size1.jpgInteresant este ca Derek Diedricksen, in varsta de 33 de ani, a construit din scanduri, bucati de geam sparte si dulapuri vechi, micuta casa, care are o suprafata de doar 2,2 metri patrati.

Ba mai mult, in dormitor i-a incaput si un pat, de 76 de centrimetri latime si 1,98 de metri lungime.

Acoperisul casei este din sticla, iar in loc de geamuri, Derek a folosit un hublou de la o masina de spalat.

Microcasa, asa cum a fost ea numita de jurnalistii de la New York Times, l-a costat pe american aproximativ 200 de euro. Un chilipir, daca stam sa ne gandim, ca o casa din lemn, de dimensiuni normale (in jur de 80 de metri patrati), in Romania, porneste de la 20.000 de euro.

Cei mai multi dintre cei care vad sau citesc despre constructia lui Derek, se intreaba daca americanul locuieste in aceasta mini-casa. Afla ca motivul pentru care Derek s-a gandit la o astfel de inventie este imensa gradina pe care nu o valorifica.

„Am o gradina foarte mare, iar sotia a fost foarte toleranta in legatura cu ideea mea", a spus americanul.

Derek locuieste impreuna cu sotia sa, Elizabeth, cu copiii si cainele lor intr-o casa mare, etajata, din Boston, Statele Unite, pe care au cumparat-o in 2002 cu 190.000 de dolari. Intr-o zi insa, observand imensul spatiu din gradina lui, Derek s-a gandit sa construiasca o casuta, in care sa doarma cei mici, in vacantele de vara.



Sectiune sustinuta de : incont.ro,
Taguri: americani, sua, case
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov