Mai mult decat imobiliare!
Oras:

Mangalia


Descriere Geografică


Centru MangaliaMangalia este al doilea municipiu ca mărime din judeţul Constanţa, fiind aşezat aproape de extremitatea sudică a litoralului românesc. A fost declarat municipiu in anul 1995.

Scurt Istoric

Mangalia este cea mai importantă staţiune balneoclimaterică permanentă de la Marea Neagră, oraş de aceiaşi vechime istorică ca şi Constanţa, (peste 2000 ani atestare istorică), beneficiază de o climat deosebit, asemănător celui mediteranean, cu media de temperatură anuală cea mai ridicată din ţara. Tratamentul balner se practică pe tot timpul anului, îmbinându-se factorii caracteristici marini cu existenţa izvoarelor minerale descoperite şi folosite aici la Mangalia de pe vremea romanilor. La Hotel Mangalia şi la Sanatoriul Balnear se efectuează toate tipurile de tratamente de recuperare şi luptă împotrivă diverselor afecţiuni şi a îmbătrânirii oraganismului.

Informaţii Turistice

Plaja OlimpPrintre obiectivele turistice interesante putem menţiona existenţa uneia din cele mai vechi moschei din România (1590), deasemenea se mai pot vizita şi Muzeul de arheologie care găzduieşte câteva exponate unice în ţară, descoperite în zonă, colecţia de pipe şi curiozităţi ,,Mercurius'' şi ruinele cetăţii Callatis.Pentru cei care nu au fost în ultimii ani la Mangalia, trebuie să ştie că imaginea staţiunii s-a schimbat mult în sens pozitiv, Mangalia devenind o atractivă destinaţie de vacanţă pentru turişti datorită următoarelor atuuri: - un oraş curat şi atractiv; preţuri rezonabile la serviciile turistice ; posibilităţi de cazare la particulari la tarife convenabile : apropierea de celelalte staţiuni din sudul litoralului, (între Mangalia şi Neptun Olimp pe cei 7 km distanţă se înşiră înlănţuite celelalte staţiuni: Saturn,Venus, Jupiter - Cap Aurora, Neptun şi Olimp iar la sud se află 2 Mai la 5km şi Vama Veche 10km), evenimentele estivale consacrate cum ar fi ,,Zilele Mangaliei'' şi Ziua Marinei.

Plaja

Plaja MangaliaMangalia are o plajă cu formă uşor circulară întinzându-se între digul de nord al Portului comercial Mangalia şi plaja Saturn cu care comunică printr-o scurtă porţiune neamenajată , în partea de nord a oraşului. În partea centrală plaja are circa 120 m lăţime şi este mărginită de o faleză înaltă folosită că loc de promenadă în serile calde de vară de turişti. Accesul pe plajă se face de regulă pe scările care coboară pe plajă chiar din zonă centrală a oraşului.
Portul Mangalia, este al doilea port maritim dupa cel din Constanţa, avand o suprafata de 142, 19 Ha.
In prezent, s-au inceput lucrarile si pentru construcţia unui port turistic in Mangalia. Pe litoralul romanesc mai sunt amenajate alte doua porturi turistice: unul, la Constanta, (Tomis) , care opereaza cu ambarcatiuni de agrement, si altul la Eforie Nord.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Tusac Mihai Claudiu - Primar MangaliaAutorităţile locale, prin primarul Municipiului Mangalia, domnul Tusac Mihai Claudiu, au demarat lucrările pentru construirea unui cartier rezidential " Locuinţe ieftine pentru tineri", destinat in exclusivitate tinerilor cu venituri mici.


Sectiune sustinuta de : Primaria Mangalia,
  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Mangalia
vezi toate galeriile »  
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov