Mai mult decat imobiliare!

Sfaturi pentru achiziţia unei locuinţe noi într-un cartier rezidenţial în construcţie

Multe reclame ispititoare îmbie cu machete de case şi apartamente construite după modele occidentale sau orientale. De obicei, pliantele sunt foarte frumoase şi, până acum, şi casele noi s-au dovedit a fi bine construite. Este bine totuşi să fiţi precauţi.

Verificaţi seriozitatea companiei, faceţi cel puţin un drum la faţa locului înainte de a semna actele şi urmăriţi etapele de construire pas cu pas, la fel şi devizul lucrărilor.

Reclamele sunt uneori înşelătoare, preţul final poate fi aproape dublu faţă de preţul afişat. La o casă, capcanele sunt TVA, terenul şi gradul de finisare. Dacă acestea nu sunt incluse în preţul iniţial, îl dublează la final. La un apartament nou, atenţie la TVA (dacă este sau nu inclus, dacă nu -mai adăugaţi 19% la preţul iniţial), la parcări şi garaje (care pot costa între 3.000 şi 18.000 euro, în funcţie de zonă), la costurile cu terasele (care se calculează la preţ întreg sau la jumătate faţă de suprafaţa utilă).

Casele nu trebuie comparate numai din punctul de vedere al preţului, ci şi al nivelului de calitate a finisajelor şi a valorii de piaţă. O vilă de lux nu poate fi pusă alături de o casă medie, cu finisaje standard şi cu teren foarte mic. Bugetul decide achiziţia, dar nu poate influenţa valoarea de piaţă.

Analizaţi foarte bine fişele tehnice ale viitoarele locuinţe -suprafaţa terenului şi suprafaţa utilă a casei, compartimentarea, finisajele şi amplasamentul, foarte important în ceea ce priveşte valoarea de piaţă. Există o diferenţă din ce în ce mai mare între costurile de construcţie şi valoarea de piaţă a locuinţei, la care poate fi vândută ulterior.

Printre rândurile pliantelor ş paginilor de pe Internet în care sunt prezentate ansamblurile rezidenţiale trebuie să descoperiţi informaţiile care vă interesează. Dacă nu sunt acolo, întrebaţi developerul sau agenţia care se ocupă de vânzarea caselor.

Cea mai sumară fişă trebuie să conţină:

amplasamentul,
numărul caselor sau al apartamentelor din complex, tipul caselor/apartamentelor,înălţimea construcţiilor, numărul de camere,gradul de finisare -fără finisaje sau la „roşu", cu finisaje minime, cu finisaje medii sau finisaje de lux,facilităţile complexului-parcări, piscină, spaţii verzi, săli de fitness, iluminat stradal, pazătermenul de finalizare a lucrărilor de construcţie.

Amplasamentul este cel mai important şi decide valoarea de piaţă a viitoarei construcţii, dacă va creşte şi cu cât.

Pe locul doi se află calitatea lucrărilor de construcţie, de aceea este bine să fie cumpărată locuinţa atunci când este gata sau, dacă se contractează înainte şi lucrările lasă de dorit să fie executate reparaţiile, în perioada de garanţie (2 ani). Pentru a evita acest lucru, puteţi verifica experienţa celor care vând locuinţele. Dacă antreprenorul sau investitorul au mai realizat un complex rezidenţial, trebuie văzut.

Iar pe locul trei se află facilităţile viitorului complex, care este bine să fie trecute în contract.


Taguri: sfaturi utile
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov