Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Domnesti


Descriere Geografica


Domnesti : Cartier BrancovenescComuna Domnești este situată pe râul Șabăr și se află în zona de vest a Bucureștiului. Aici se poate ajunge prin strada Prelungirea Ghencea și apoi pe drumul județean DJ 602 , sau pe calea ferată pe ruta București - Craiova .
Comuna este formată din două localități : Domnești unde se află centrul administrativ și satul Teghes.
Se învecinează la nord-vest cu comuna Ciorogarla, la sud-vest cu judetul Giurgiu, la sud-est cu comuna Clinceni, iar la nord-est cu orașul Bragadiru si municipiul București. Ca și Bucureștiul, comuna Domnesti se bucură de o climă temperat continentală.

Obiective turistice

- Biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva" ce datează din secolul al XVIII-lea , ctitorită de Petcu Cioroglideanul și fiul sau Matei,
- Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului" (1817),
- Pădurea Teghes care reprezintă o atracție mai ales la sfârșit de săptămâna .

Demografie

La recensământul din 2002 populația comunei Domnești era de 6327 locuitori dintre care 6251 erau etnici români, 2 etnici maghiari, 71 etnici romi, 2 etnici evrei și un etnic de altă etnie.
Astăzi din datele oficiale ale primăriei aflăm că numărul locuitorilor a crescut la 9763, datorat probabil exploziei imobiliare din această zonă.

Istorie

Domnesti Pe aceste locuri s-au găsit urme de așezări omenești din vremuri străvechi. Peste vechile așezări distruse, s-au format satele actuale, inclusiv cele ale comunei Domnești. Din documentele îngălbenite de vreme se vede că aceste sate au existat chiar înainte de domnia lui Mihai Viteazul. Apoi, datorită terenurilor mănoase pe aceste locuri s-au oprit în drumul lor către Oltenia (1821) și o parte din pandurii lui Tudor Vladimirescu, formându-se așezări noi precum satele Olteni și Ciorogarla aflate de o parte și cealaltă a comunei Domnești.


Economia

Economia comunei s-a bazat de-a lungul timpului pe creșterea animalelor și agicultura, solul fiind roditor ( categoria a III-a, sol brun, teren de luncă și nisipos) și beneficiind deaproximativ 400 de hectare de teren împădurit.
Acum lucrurile s-au mai schimbat și dacă industria nu a reușit să pătrundă decât foarte puțin ( aici aflându-se numai fabrică de materiale de construcții MGA ), construcțiile imobiliare au luat o mare amploare.


Dezvoltarea imobiliara

6613-cartier_brancovenesc_3.jpgCum spuneam în această zonă în ultimii ani a avut loc o adevărată explozie imobiliară.
De departe pe acest segment se remarcă Cartierul Brâncovenesc sau Cartierul Curtea Domnească cum mai este numit, care este cel mai mare din zonă cuprinzând 116 vile și cel mai generos din punct de vedere al serviciilor oferite (cuprinde : grădiniță, restaurant, supermaket, cabinet medical și stomatologic, parc de joacă pentru copii, club, piscină interioară și exterioară, săli fitness, aerobic, bowling, biliard și snooker, terenuri tenis de câmp, tenis de masă, coafor și frizerie, precum și un parc auto propriu de transport persoane ).
După începerea construcțiilor la acest cartier care a dat oarecum startul, investițiile imobiliare au curs de la sine, dezvoltatorii inghesuindu-se aici datorită prețurilor foarte atractive ale terenurilor și poziției deosebite a comunei, pe de o parte și a investițiilor în infrastructura pe zonele noi ale primăriei Domnești pe de altă parte.

6620-padure_teghes_2.jpgAcum majoritatea terenurilor in Domneşti  au devenit intravilan agricole şi în zonele cu construcţii noi au început amenajarea drumurilor, montarea stâlpilor pentru energia electrică şi aducerea reţelei de gaze.

Un alt mare avantaj pe care îl are comuna Domneşti este frumuseţea mediului natural exemplul fiind pădurea Teghes, mulţi investitori dorind-şi construcţii la umbra acesteia sau în preajmă ei, dar un alt mare avantaj il reprezinta şi apropierea de zona comercială din vestul Bucureştiului (aprox. 2-3 km.) aici aflându-se Carrefour, Bricostore, Metro, Praktiker, Centrul Comercial Militari, Outlet, Kika, Mobexpert, Domo, Hornnbach, etc.


Sectiune sustinuta de : General Service 2000,
  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Domnesti
vezi toate galeriile »  
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov