Mai mult decat imobiliare!
Oras:

Buftea


LOCALIZARE

Oraşul Buftea este situat la nord de Bucureşti, la o distanţă de 20 de kilometri, în Câmpia Vlăsiei, fiind străbătut de râul Colentina şi înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase aici mărturie a vechiului codru al Vlăsiei. Oraşul este străbătut de două drumuri naţionale, DN1A Bucureşti - Tîrgovişte - Braşov şi DN7 Bucureşti - Piteşti.

ISTORIC

Aceste meleaguri au fost locuite din cele mai vechi timpuri. La Buftea au fost descoperite o vatră de locuire paleolitică şi o aşezare neolitică, dar şi locuinţe din epoca bronzului şi a fierului. Cea mai veche aşezare de pe teritoriul actual al oraşului Buftea este satul medieval Măneşti de pe râul Colentina. Aşezarea exista încă de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, fiind menţionată pentru prima oară într-un hrisov dat de Alexandru al II-lea lui Mircea Voievod la 15 iunie 1577. Denumirea „Buftea" a fost menţionată pentru prima dată la 20 iulie 1752.

Buftea, acum reşedinţa judeţului Ilfov, a devenit oraş prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr.1113 din 27 mai 1968.

Firesc, dacă ne gândim că lucrurile au început să se mişte încă de la începutul secolului trecut. Datorită Prinţului Barbu Ştirbei au fost înfiinţate Fabrica de Conserve (1903), Fabrica de Vată (1900), Şcoala profesională (1902), Liceul (1924), Biserica Sfânta Varvara (1934), Ateneul Popular (1934), Biblioteca Populară (1924).

La Buftea se află Castelul Ştirbei, locul de reşedinţă al lui Barbu Ştirbei, fost domnitor al Valahiei. În capela familiei Ştirbei, aproape de castel, regizorul Francis Ford Coppola a filmat câteva scene din filmul "Dracula". Pe malul lacului Buftea se află Studiourile Cinematografice Buftea, la care s-au produs de-a lungul timpului majoritatea filmelor româneşti, şi care acum sunt în proprietatea trustului MediaPRO.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Cu o populaţie de peste 25.000 de locuitori, Buftea se poate lăuda cu mai multe grădiniţe, şcoli, licee, dar şi cu singura unitate de învăţământ superior din judeţul Ilfov: Universitatea Mediapro

Oraşul a cunoscut o dezvoltare continuă. S-au înfiinţat unităţi private, societăţi comerciale pe diferite profile, s-a extins reţeaua de gaze şi apă. Printre cele mai importante firme prezente în Buftea la ora actuală se numără fabrica de mezeluri "Angst", fabrica de conserve Buftea "S.C. Conserv Buftea S.A" şi fabrica de suplimente nutritive Redis Nutritie, Redis Co.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Datorită apropierii de Capitală, oraşul Buftea a devenit ţinta dezvoltatorilor imobiliari. West Park Buftea şi Barak Residence sunt doar două exemple în acest sens. Fiecare dintre acestea se întinde pe circa 40.000 mp. Recent, alte două companii, Quantum Consulting & Management şi Besta Group, au anunţat că vor investi sume impresionante în proiecte imobiliare pe malul lacului Buftea.

Un metru pătrat de teren la Buftea costă între 20 şi 300 de euro, semn că economia micului oraş merge strună.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov