Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Tărtăşeşti

Localizare

Comuna Tărtăşeşti face parte din judeţul Dâmboviţa şi este situată pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în nord-vestul Capitalei, la o distanţă de 30 de km. Comuna Tărtăşeşti se învecinează la nord cu o altă comună din judeţul Dâmboviţa - Bâldana, la est cu comuna Ciocăneşti, la vest cu comuna Brezoaia şi la sud cu pădurea Râioasa. Comuna Tărtăşeşti este traversată de DN7.

Istoric

Prima atestare documentară a comunei Tărtăşeşti datează din anul 1635. Este vorba despre un act care se referă la o delimitare de hotare.

Conform unei legende, acum aproximativ 300 de ani comuna se afla  în locul numit „Chirnov", la o depărtare de 1500 m vest de actuala aşezare, care datează din 1849 şi s-ar datora lui C.A. Rosetti. Acestea venea de la Craiova, cu diligenţa, şi a fost nevoit să treacă prin Buftea, fiind certat cu prinţul Ştirbei. A mers până la Hanul de Pământ şi l-a rugat pe boierul Tărtăşescu să-i dea robi care să-i facă drum prin pădurea Râioasa (unde este acum drumul spre Bucureşti).

Numele comunei vine de la boierul Tărtăşescu, omul care stăpânea această moşie. Mai târziu, pământul a intrat în proprietatea lui C. Vernescu, pentru ca peste o perioadă să îi aparţină prinţului Calimachi. 

Administraţie şi economie

Comuna Tărtăşeşti este formată din satele Bâldana, Gulia, Tărtăşeşti şi are o populaţie de peste 2200 de locuitori, care beneficiază de curent electric, apă potabilă, gaze naturale şi canalizare.

 

 

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov