Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Belciugatele


LOCALIZARE

Comuna Belciugatele face parte din judeţul Călăraşi şi este situată la est faţă de Bucureşti, la o distanţă de aproximativ 25 km. Până la înfiinţarea judeţului Călăraşi, în 1981, comuna Belciugatele a făcut parte din judeţul Ilfov. Teritoriul comunei Belciugatele este traversat în zona sudică de Valea Belciugatele, iar în zona nordică de Mostiştea şi afluenţii săi, Valea Livezilor şi Valea Colceagu. Comuna Belciugatele se învecinează la nord cu judeţul Ialomiţa, la sud cu judeţul Ilfov, la est cu oraşul Fundulea şi la vest cu judeţul Ilfov.

ISTORIC

În comună, descoperirile arheologice indică prezenţa omului din cele mai vechi timpuri. Numeroase fragmente ceramice, urme de chirpici în arătură şi gropile care se văd în malul Mostiştei indică existenţa unei aşezări aparţinând culturii Sântana-Cerneahov, suprapusă de o aşezare Dridu. Pe malul stâng al Mostiştei s-au descoperit unele aşezări din sec. IV suprapuse de o aşezare de tip Dridu. Vis-a-vis de satul Măriţa, tot pe malul stâng al Mostiştei se găseşte un tel neolitic aparţinând culturii Gumelniţa.

ADMISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna cuprinde satele Belciugatele, Cîndeasca, Cojeşti, Măriuţa şi Mataraua şi se întinde pe o suprafaţă de peste 8.000 de hectare, dintre care doar 519 hectare sunt în intravilan. Comuna Belciugatele are o populaţie de aproape 2.400 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi trei şcoli.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Din punct de vedere al infrastructurii rutiere comuna nu stă strălucit, dar se lucrează la acest aspect. Deocamdată, zona carosabilă este asfaltată pe o lungime de 1,6 km în Belciugatele şi betonată pe o lungime de 1,7 km în satul Măriuţa. Modernizarea drumului comunal 32A Belciugatele - Cojesti reprezintă una din priorităţile autorităţilor locale. De asemenea, există proiecte de investiţii pentru înfiinţarea unei reţele de distribuţie a gazelor, dar şi înfiinţarea unei reţele de apă în satele Măriuţa şi Cîndeasca.

Comuna Belciugatele nu a atras atenţia investitorilor specializaţi pe construirea de ansambluri rezidenţiale, zona fiind preferată pentru dezvoltarea agroturismului (pensiuni, case de vacanţă). De asemenea, zona este preferată de amatorii de pescuit sportiv sau de agrement.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov