Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Brăneşti


LOCALIZARE

Comuna Brăneşti este situată la est faţă de Capitală, în judeţul Ilfov, la doar 11 km. Comuna se află în ţinutul Câmpiei Române în partea estică a subunităţii cunoscută sub numele de Câmpia Vlăsiei.

Denumirea satului Brăneşti vine de la cuvântul "Brana" si înseamnă "Poiana" - loc închis între păduri.

ISTORIC

Satul Brăneşti este cea mai veche aşezare a comunei. Documentele scrise atestă existenţa sa încă din a II-a jumătate a secolului al XVI-lea, având deci o vechime de peste 400 de ani. Însă prima atestare documentară a localităţii Brăneşti datează din anul 1800.

Satul Pasărea este al doilea ca vechime în cadrul comunei. Primele aşezări datează din anul 1813, an în care a luat fiinţă Mănăstirea Pasărea. Localitatea mai este cunoscută şi sub numele de Burduşani.

Satul Vadu-Anei a luat fiinţă în anul 1878 pe moşia statului numită Vadu-Anei. Scopul înfiinţării acestui sat a fost acela de a asigura forţa de muncă pe această moşie. Denumirea de Vadu-Anei dată moşiei şi apoi satului vine de la hangiţa Ana, care avea han la drumul de trecere peste apa Pasărea în direcţia Fundeni.

Satul Islaz este aşezarea cea mai nouă din componenţa comunei şi este cunoscută şi sub denumirea de Satul Nou. A luat fiinţă în anul 1893, când, în baza Legii pentru înstrăinarea bunurilor statului a fost pusă în vânzare moşia Brăneşti, proprietate a statului.

Mănăstirea Pasărea e schit de călugăriţe şi a luat fiinţă în anul 1813 pe moşia Pasărea a Stolnicului Grigore Asan.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Brăneşti se întinde pe suprafaţă de 54 kmp, iar populaţia, care abia depăşeşte 8.000 de persoane, are la dispoziţie trei grădiniţe, patru şcoli generale, o şcoală profesională şi patru licee.

Comuna cuprinde satele Brăneşti, Pasărea, Islaz si Vadu-Anei.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Din punct de vedere imobiliar, comuna, care beneficiază de toate utilităţile, a cunoscut o dezvoltare rapidă, în primul rând datorită apropierii de Capitală, dar şi a faptului că are acces direct la un traseu principal de cale ferată, acces la drumul european DN 3 Bucureşti-Constanţa şi la Autostrada Soarelui.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov