Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Crevedia


LOCALIZARE

Comuna Crevedia, care a aparţinut judeţului Ilfov până în anul 1981, dar care acum face parte din judeţul Dâmboviţa, este situată la nord de Bucureşti, la o distanţă de aproximativ 20 km.

ISTORIC

Primele aşezări descoperite pe teritoriul comunei Crevedia datează din epoca bronzului. Aici a fost descoperit şi un vas de lut ce conţinea peste 250 de monede dacice.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Crevedia este alcătuită din cinci sate: Crevedia, satul de reşedinţă , atestat documentar la 1618, ca vechi sat de moşneni, satul Dârza, menţionat la 1580, care a asimilat satul Creţuleşti, satul Mănăstirea, satul Samurcaş şi satul Cocani, atestat documentar prima dată în1628.

Comuna are suprafaţa totală de 5.278 hectare, dintre care 500 sunt în intravilan. Populaţia, de aproximativ 7.000 de locuitori, are la dispoziţie patru grădiniţe şi patru şcoli. Principalele activităţi economice ale zonei sunt reprezentate de agricultură, zootehnie şi comerţ.

Din punct de vedere turistic, comuna are o situaţie bună, datorită monumentelor existente pe teritoriul său. Astfel, în satul Crevedia se află biserica Sf. Nicolae, construită în anii 1814 - 1815 , în satul Cocani este biserica Sf. Voievozi, care datează din 1833, în satul Dârza există biserica Duminica Tuturor Sfinţilor construită în 1800. La acestea se adaugă lacurile Colentina şi Crevedia.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

În ciuda distanţei destul de mari faţă de Capitală, comuna are potenţial imobiliar care nu a fost neglijat de dezvoltatori. Un exemplu elocvent este ansamblul rezidenţial Samur, de pe malul lacului Crevedia. Este vorba despre 15 vile al căror preţ porneşte de la 195.000 euro.

În ceea ce priveşte utilităţile, comuna Crevedia nu are o situaţie bună. Însă autorităţile lucrează la acest aspect. Acestea au în vedere introducerea reţelei de apă potabilă şi a reţelei de canalizare, precum şi modernizarea drumurilor comunale.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov