Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Dobroeşti


LOCALIZARE

Comuna Dobroeşti este situată în partea de sud-est a Municipiului Bucureşti, în imediata apropiere a acestuia, pe malul stâng al râului Colentina. La est se învecinează cu oraşul Pantelimon, la nord se învecinează cu oraşul Voluntari, iar la vest, prin satul Fundeni, care-i aparţine teritorial, se deschide în şoseaua Colentina. Legătura cu Bucureştiul se face prin două şosele : Dobroeşti şi Fundeni.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1608, şi este vorba de un hrisov dat de Radu Şerban Basarab, în care, adeverindu-se că moşiile vornicului Cernica Ştirbei au fost donate mănăstirii Cernica, se menţionează "hotarul Dobroeştilor". În decursul anilor, Dobroeşti-ul a fost sat component al comunei Otopeni, apoi al comunei Pantelimon, iar în anul 1935 a devenit sat component al comunei suburbane Principele Nicolae. În anul 1940, a făcut parte din nou din comuna Pantelimon, iar în anul 1946 a devenit comună independentă.

Denumirea de Dobroeşti vine de la cuvântul bulgar "dobr", care înseamnă "bun", făcând referire la pământul fertil pe care îl avea.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Dobroeşti este formată din satele Dobroeşti şi Fundeni, având suprafaţa totală de aproape 1133 hectare şi o populaţie de peste 6500 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi două şcoli.

Datorită apropierii de Capitală, comuna s-a dezvoltat rapid. Investitorii nu au întârzist să apară, iar la ora actuală cele mai importante firme sunt MUROTEX, NIRO, WOLF PLASTICS, AGORA, ART LAND, DIMAR, ROLL DESIGN.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Comuna este electrificată în proporţie de 100%, iar străzile din ambele sate sunt pietruite şi asfaltate. Prioritare pentru locuitorii comunei sunt continuarea canalizării şi reparaţiile de străzi, ca şi amenajarea tuturor drumurilor existente în localitate.

Potenţialul imobiliar este exploatat din plin. Un exemplu grăitor este ansamblul Ideea Residence care cuprinde peste o sută de apartamente.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov