Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Brâncuşi

Localizare

Cartierul Constantin Brâncuşi se află în sectorul 6 al Capitalei, în partea de vest a  Municipiului Bucureşti. Cartierul este mărginit în partea de nord de Bdul Timişoara, la est de strada Valea Oltului, la sud de strada Valea Doftanei, iar la vest de Şoseaua de Centură a Capitalei. Cartierul se învecinează cu cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Istoric

Cartierul Constantin Brâncuşi are o istorie recentă, până în urmă cu câţiva ani aici fiind culturi agricole. Primele blocuri noi, colorate în galben şi albastru, au început să apară acum 4-5 ani. Au fost construite de ANL şi cele peste 1.200 apartamente au fost date în folosinţă, cu chirie socială, de către primăria sectorului 6, tinerilor care îndeplineau anumite condiţii, printre care să aibă domiciliul şi un loc de muncă stabil pe raza sectorului 6, iar vârsta până în 35 de ani. 

Dacă la început ideea era ca tinerii să stea aici câţiva ani, în care să strângă bani pentru a-şi putea cumpăra un apartament, iar apoi locuinţele să fie repartizate altora, de anul trecut, lucrurile s-au schimbat. Astfel, locatarii îşi pot cumpăra locuinţele, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei, însă cu banii jos.

Administraţie şi economie

Când intri în cartierul Constantin Brâncuşi parcă păşeşti într-o altă lume. E mai frumos, mai curat, are băncuţe lângă blocuri, dar, din păcate, e plin de praf, căci cartierul este în continuă extindere, şi cam oriunde te-ai uita vezi macarale. Blocurile arată mai mult ca nişte hoteluri, iar apartamentele de la parter sunt prevăzute cu balcoane. La intrarea în cartier, tronează bustul de bronz al lui Constantin Brâncuşi, iar strada principală se numeşte, deloc întâmplător, Aleea Coloana Infinitului.

Spaţiile verzi lipsesc din noul cartier Brâncuşi. Din când în când mai vezi câte un loc de joacă. Cartierul beneficiază însă de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, telefon, internet. Deocamdată aici nu sunt nici grădiniţe, şcoli sau licee, însă apropierea de cartierul Drumul Taberei rezolvă aceste neajunsuri. Totuşi, în jurul blocurilor s-au deschis câteva buticuri, minimarket-uri şi fast-food-uri, apreciate de locatarii noului cartier.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov