Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Primăverii

Localizare

Cartierul Primăverii se află în sectorul 1 al Capitalei, în partea de nord a municipiului Bucureşti. Cartierul este delimitat la vest de Bulevardul Aviatorilor şi Piaţa Charles de Gaulle, la sud de Calea Dorobanti şi strada Teheran, la est de Liceul Jean Monnet, iar la nord de străzile Mircea Eliade, Gogol şi Turgheniev.

Istoric

Cartierul Primăverii nu este, aşa cum s-ar putea crede, unul vechi. Practic, la începutul secolului XX, el nici nu exista. Locul pe care se află acum cartierul era în afara Bucureştiului . Era o suprafaţă de teren numită Grădina Bordei, fostă proprietate a paharnicului Constantin Hrisoscoleu, care i-a dat grădina fiicei sale, Caliopi, ca zestre, la căsătoria cu Petrache Poenaru. Acesta i-a vândut apoi moşia lui Constantin Lecca. Grădina Bordei a rămas în posesia acestuia până în 1937, când a fost integrată ansamblului Parcului Naţional, creat de regele Carol al II-lea.

În secolul al XIX-lea, actualul cartier Primăverii era un loc de picnic, unde bucureştenii ieşeau la iarbă verde. La sfârşitul secolului al XIX-lea, o parte a Grădinii Bordei a devenit Parcul Jianu, pe amplasamentul căruia a fost construit mai târziu Cartierul Primăverii.

Administraţie şi economie

Primele locuinţe din Cartierul Primăverii au fost construite în anii 1930. La vremea aceea, era vorba despre lucrări care vizau extinderea şi sistematizarea Capitalei. Iniţial, Primăverii a fost un cartier de funcţionari, căci uzina de gaze şi electricitate a Bucureştiului a parcelat teritoriul fostului parc şi l-a împărţit angajaţilor săi pentru a-şi construi case. Parcelele aveau cel mult 400 mp, iar casele nu trebuiau să aibă mai mult de parter şi un etaj.

Venirea celui de-al doilea război mondial a întrerupt dezvoltarea zonei, iar după terminarea acestuia şi venirea comuniştilor la putere Cartierul Primăverii s-a dezvoltat foarte mult.

Având drept reper modelul ruşilor, comuniştii de la noi au căutat o zonă pentru a construi într-un singur loc locuinţe pentru demnitari. Au ales cartierul Primăverii, unde, în anii '50, au început lucrările la vilele impunătoare care există şi astăzi. Ba mai mult: în cartier au fost amenajate spaţii verzi. În locuinţele de aici stăteau înalţii demnitari ai ţării pe perioada mandatului, iar cartierul era una dintre cele mai bine păzite zone. E de prisos să spunem că aici drumurile sunt foarte bune şi că există toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, telefon, internet.

Cartierul Primăverii a rămas relativ închis şi după Revoluţie. Nici atunci şi nici acum nu a fost şi nu este un cartier accesibil, ci dimpotrivă, unul dintre cele mai scumpe şi mai selecte din Bucureşti. Este un cartier de lux, unde fie locuiesc oameni cu bani, fie şi-au deschis sedii diverse firme.

Din Primăverii poţi ajunge rapid cam oriunde în Bucureşti. Are acces direct spre Piaţa Aviatorilor, un important nod rutier. Există, pe de o parte, staţia de metrou Aviatorilor, iar pe de altă parte autobuzele RATB.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:

Apartamente noi de vanzare

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Instalatori Pitesti