Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Bucureştii Noi


LOCALIZARE

În prezent cartierul Bucureştii Noi se află în sectorul 1 al capitalei. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 300 ha şi are un număr de 75.000 de locuitori. Cartierul este delimitat de strada Cireşoaia în S-E, Şoseaua Chitila la S-V, bd. Laminorului la N-V şi strada Fabrica de Cărămidă în N-E.

ISTORIC

La sfârşitul secolului al XIX-lea, moşia lui Nicolae Basilescu cunoscută sub numele de Măicăneşti sau Grefoaicele, a fost parcelată şi transformată în zona rezidenţială Bucureştii Noi. Zona în cauză se află în partea de N-V a capitalei, iar teritoriul care a fost parcelat avea o suprafaţă de aproximativ 295 ha, din care circa 155 ha au fost destinate vânzării, iar restul au fost date în folosinţa domeniului public pentru amenajarea de străzi, pieţe, parcuri, cimitire ş.a.m.d.

Bucureştii Noi a aparţinut iniţial de comuna Băneasa, iar în jurul anului 1940 apare ca fiind cartier al oraşului Griviţa. După anul 1950 este integrat municipiului Bucureşti, situat la început în raionul Griviţa Roşie, iar mai apoi între 1968 şi 1979 în sectorul 8. Cartierul încă mai păstrează caracteristicile parcelării făcute în anul 1898, având străzi lungi cu trama bine defintă, ce cad perpendicular pe principalalele artere de circulaţie (Şoseaua Chitilei, bulevardele Bucureştii Noi, Laminorului şi Gloria, străzile Jiului şi Cireşoaiei etc.).

La sfârşitul anilor '50 pe parcelele încă neconstruite ale cartierului, a fost începută construcţia de blocuri, acţiunea desfăşurându-se în două etape. Prima a fost începută în 1960, când au fost ridicate blocurile care se găsesc pe partea dreaptă a bd. Bucureştii Noi (între strada Cireşoaia - bd. Gloria şi strada Subcetate). Din punct de vedere arhitectural, acestea sunt influenţate arhitectura sovietică. A doua etapă a fost demarată la sfârşitul anilor '60 când au fost construite blocuri atât pe partea dreaptă, cât şi pe cea stângă a bd. Bucureştii Noi, până la parcul Basilescu.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Autorităţile locale au facut şi continuă să facă investiţii majore în privinţa infrastructurii din zonă. Astfel, au fost modernizate reţele de utilităţi  existene şi introduse altele noi pe străzile care nu beneficiau de acestea. Totodată, au fost  refăcute o mare parte din trotuarele şi carosabilul celor 48 de artere din cartier. În prezent zona Bucureştii Noi dispune de toate utilităţile necesare (apă, canalizare, gaze, telefon, internet). Printre proiectele municipalităţii care vor contribui la dezvoltarea zonei este cel al noii linii de metrou. Aceasta va trece prin cartier, făcând legătura dintre Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Otopeni.

Din punct de vedere al transportului în comun, locuitorii cartierului au la dispoziţie tramvaie, troleibuze, autobuze care asigură o bună legătură cu cartiere ale Bucureştiului. Datorită nivelului de locuire la care s-a ajuns pâna acum în cartier, a fost necesară dotarea acestuia cu: o piaţă, trei şcoli generale, o şcoală ajutătoare, două gradiniţe de stat, un complex comercial şi o casă de cultură care până acum câţiva ani a adăpostit Teatrul Masca. Tot în acestă zonă se află şi parcul Basilescu.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Proiectele urbanistice dezvoltate si in curs de dezvoltare in zona renumitului restaurant cu specific romanesc, "Doi Cocoşi", extind cartierul şi fac ca această zonă să fie mult râvnită de investitori imobiliari. Astfel, piaţa imobiliară din cartier s-a dezvoltat destul de mult în ultima vreme apărând noi proiecte rezidenţiale precum: The Nightingdale Residence, Dunei Residence, Dana Nord, Metropolis Residence, Nord Lux Residence, Green Lake Residences, Bazilescu Residence.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov