Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Aviatorilor

Localizare

 Cartierul Aviatorilor se află în sectorul 1 al Capitalei, în partea de nord a Municipiului Bucureşti, foarte aproape de centru. Cartierul se învecinează la nord cu parcul Herăstrău, fiind delimitat de bulevardul Constantin Prezan, la sud este delimitat de Calea Victoriei, la est de cartierul Dorobanţi şi cartierul Primăverii, iar la vest se învecinează cu cartierul Griviţa, fiind delimitat de bulevardul Ion Mihalache.

Istoric

 Numele cartierului Aviatorilor vine de la statuia Eroilor Aerului, situată între Piaţa Charles De Gaulle şi Piaţa Victoriei, operă a sculptoriţei Lidya Kodzebue. Monumentul Aviatorilor, apreciat ca unul dintre cele mai reuşite din Bucureşti, a fost inaugurat în anul 1935. Cartierul Aviatorilor este cunoscut ca o zonă selectă a Capitalei. Este practic o zonă de protocol, preferată de ambasade şi armată.

Aici nu au existat blocuri până de curând, ci doar reşedinţe boiereşti impunătoare, care valorează de la câteva sute de mii la milioane de euro. În ultimii ani, în zonă au fost construite clădiri de locuit sau de birouri cu mai multe etaje şi cu arhitectură modernă.

Administraţie si economie

Aviatorilor este un cartier cu multă verdeaţă, datorită parcurilor Kiseleff şi Bordei. Parcul Kiseleff a fost pe vremuri pădure, iar când Bucureştiul a început să se extindă, din pădure nu a mai rămas decât acest parc. Cât despre parcul Bordei, pe o insulă înconjurată de lac, există lebede şi păuni.

Aviatorilor este, de asemenea, un cartier fără blocuri comuniste, pieţe sau magazine. Nici unităţi de învăţământ nu prea sunt prin zonă, cu excepţia unei şcoli generale. Foarte aproape se află însă trei licee aflate în topul primelor 10 din Bucureşti.

În cartierul Aviatorilor se află biserica romano-catolică Sacre Coeur, care a fost construită în anul 1930.

Cartierul dispune de toate utilităţile necesare (apă, canalizare, gaze, telefon, internet), iar infrastructura rutieră este în stare bună. În zonă se află policlinici private, pub-uri şi restaurante de elită, show-room-uri de maşini de lux.

Din cartierul Aviatorilor se poate ajunge în cel mai scurt timp cam oriunde în Bucureşti, datorită bulevardelor largi care leagă zona de centru şi de ieşirile din oraş. Locuitorii din zonă au la dispoziţie staţiile de metrou Aviatorilor şi Piaţa Victoriei, dar şi linia de metrou uşor 41, plus o mulţime de autobuze şi microbuze.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Aviatorilor
vezi toate galeriile »  
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov