Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Baloteşti


LOCALIZARE

Comuna Baloteşti face parte din judeţul Ilfov şi este situată pe DN1, la nord faţă de Capitală, la 15 km faţă de aceasta şi la doar 6 km de aeroportul Otopeni. Comuna se învecinează la sud cu oraşul Otopeni, la nord cu localitatea Moara Vlăsiei, iar la vest cu localitatea Corbeanca.

Comuna este traversată de Râul Cociovaliştea, pe care sunt create cinci bazine piscicole, iar în partea de nord trece râul Vlăsia.

ISTORIC

Despre istoria acestei comune nu se cunosc foarte multe lucruri, dar cercetările arheologice au stabilit că zona a fost locuită încă din neolitic.

ADMINISTRAŢIE SI ECONOMIE

Comuna Baloteşti este compusă din trei sate: Baloteşti, Săftica şi Dumbrăveni.

Comuna are o suprafaţă de 5.300 hectare, dintre care 1.220 sunt în intravilan. Populaţia este de peste 6.700 de locuitori, având la dispoziţie cinci grădiniţe şi trei şcoli.

În zonă se cultivă cereale (grâu, porumb, orz), cartofi şi legume, dar, în prezent, în Baloteşti agricultura este neperformantă, iar 60% din terenul arabil nu este lucrat. Suprafeţe mari de teren au fost cumpărate de persoane străine de comună, pentru investiţii.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Problemele din agricultură sunt însă compensate de afacerile imobiliare din zonă, care sunt de-a dreptul înfloritoare. Dezvoltatorii imobiliari au construit masiv şi încă nu par să se oprească. Mărturie stau ansamblurile rezidenţiale Săftica Villas - apartamente al căror preţ porneşte de la 160.000 euro, Săftica Residential Park, complexul rezidenţial Baloteşti 1 - 14 vile, piscină, teren de tenis, club, Crinilor Residental Park - 28 vile, complexul imobiliar SAFTICA RESIDENCES situat lângă Clubul Steaua şi aflat la km 24,5 faţă de Bucureşti.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov