Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Dristor


Localizare

Cartierul Dristor este situat în estul Capitalei, în sectorul trei. În vecinătate se află cartierele Dudeşti, Vitan, Văcăreşti şi Titan. Cartierul Dristor este mărginit de Piaţa Râmnicu Sărat, Şoseaua Mihai Bravu şi strada Baba Novac.

Istoric

Istoria cartierului Dristor este strâns legată de istoria imigranţilor bulgari care au venit aici în secolul XIX, mai exact în anul 1813. Este vorba despre o mână de catolici bulgari care, din cauza războaielor ruso-turce şi a persecuţiilor, au venit în Valahia, unde în acea perioadă, viaţa era mai uşoară. În acea perioadă, actualul cartier Dristor purta numele de Moşia Dudeştilor, dar, odată cu venirea bulgarilor, a luat fiinţă satul Cioplea. Pe atunci, strada Dristorului se numea Gura Lupului, iar mai târziu, în perioada interbelică, prin cartierul Dristor trecea un drum care ducea în oraşul bulgăresc cu acelaşi nume.

Unul dintre puţinele locuri din cartier care aminteşte de istoria acestuia este Biserica Romano-Catolică Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu, de pe bulevardul Râmnicu Sărat, cunoscută şi ca Biserica Cioplea.

După al doilea război mondial, strada Dristorului se întindea până la Bobocica şi nu era nici urmă de blocuri. Doar case, locuite de bulgari şi români, deopotrivă.

Administraţie şi economie

Cartierul Dristor este unul rezidenţial, fără pic de industrie. Este cunoscut şi datorită faimoasei „şaorma de Dristor".

Cele mai importante artere de circulaţie din zonă sunt Bulevardele Camil Ressu, Râmnicu Sărat, Şoseaua Mihai Bravu şi Calea Dudeşti.

În Dristor poţi ajunge în timp foarte scurt, din orice alt cartier din Bucureşti în care există metrou, coborând la staţia Dristor. În plus, există o reţea de transport în comun de suprafaţă bine pusă la punct. Prin acest cartier trec mai multe linii de tramvai (23, 50, 27, 19. 34, 17) şi câteva linii de troleibuz.

Cea mai mare   policlinică din zonă este Policlinica Vitan, situată lângă Bucureşti Mall, pe Calea Dudeşti. Aici este şi Centrul de Expertiză Medicală pentru Sectorul 3.În centrul cartierului se află policlinica de copii Baba Novac, iar cel mai mare spital din Dristor este Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babes, aflat pe Şoseaua Mihai Bravu. Urgenţele medicale din cartier ajung la Spitalul Sf. Pantelimon. În cartierul Dristor, există şi centre medicale private, precum Centrul medical Romar sau Eco-Diagnosis.

În cartierul Dristor există patru şcoli generale, două grupuri şcolare şi două licee.

Locuitorii acestui cartier au la dispoziţie, pe lângă pieţe, şi două mall-uri: cel mai vechi mall din Bucureşti - Bucuresti Mall, situat pe Calea Dudesti, si Titan Mall.

Piata Imobiliara


Vezi reportajul Imopedia referitor la situatia imobiliara actuala din zona Dristor

Taguri: bucureşti, zona, dristor
  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Dristor
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov