Comana
LOCALIZARE
Comuna Comana, din judeţul Giurgiu, este amplasată la sud de Bucureşti, la o distanţă de 32 km.
ISTORIC
Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1461, când Vlad Ţepeş a ctitorit Mănăstirea Comana.
ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE
Comuna este alcătuită din cinci sate: Comana, Budeni, Vlad Ţepeş, Falaştoaca şi Grădiştea şi are suprafaţa totală de 10.297 hectare, dintre care aproximativ 740 hectare în intravilan. Populaţia, de peste 8.000 de locuitori, are la dispoziţie şase grădiniţe şi cinci şcoli. Localnicii beneficiază de electricitate, reţea de distribuţie a gazelor naturale şi alimentare cu apă potabilă, iar autorităţile au în vedere modernizarea drumurilor şi iluminatul public.
Principalele activităţi economice din comună sunt agricultura, legumicultura, silvicultura, dar şi turismul, căci în Comana sunt o mulţime de locuri care merită vizitate.
Este vorba despre Mănăstirea Comana, ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş, unde sunt înmormântaţi domnitorii Radu Şerban şi Nicolae Pătraşcu, fiul lui Mihai Viteazu.
Potenţialul turistic este dat şi de Balta Comana, care are un habitat asemănător Deltei Dunării, dar şi de pădurea din apropiere, Rezervaţia Comana, care este formată din trei păduri: Călugăreni-Fântânele, Oloaga-Grădinari şi Padina Tătarului. În pădure predomină teiul, dar aici cresc şi arţari, stejari şi frasini. Speciile protejate din această pădure, declarată Parc Naţional, sunt lăcrămioarele, ghimpele şi bujorul de pădure.
PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ
Distanţa destul de mare faţă de Capitală i-a ţinut departe de comuna Comana pe investitorii specializaţi în ansambluri rezidenţiale. Cel puţin deocamdată, căci zona este prea frumoasă pentru ca potenţialul imobiliar să rămână neexploatat. În schimb, comuna nu duce lipsă de pensiuni turistice, pregătite oricând să-şi primească oaspeţii.
Mai ai completari ? |