Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Bolintin Vale


LOCALIZARE

Oraşul Bolintin-Vale se află în judeţul Giurgiu, la o distanţă de 23 km vest de Capitală şi de 90 de km faţă de municipiul Giurgiu.

Localitatea este situată lângă autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe drumul judeţean 601 ce leagă Bucureştiul de localitatea Videle şi zona petroliferă. Oraşul se află la intersecţia unor importante căi rutiere ce duc spre Târgovişte, Roşiorii de Vede, Giurgiu şi Braşov. Localitatea este aşezată în lunca dintre râurile Argeş şi Sabar. Bolintin-Vale se învecinează la nord cu localităţile Căscioarele, Stoeneşti, Palanca, Poenari, la sud cu Ogrezeni şi partea de sud a pădurii Căscioarele, la vest cu Bolintin-Deal, Mihai-Vodă, iar la est cu Crevedia Mare şi partea de vest a pădurii Căscioarele.

ISTORIC

Localitatea Bolintin-Vale este atestată documentar din anul 1433, într-un hrisov dat de Alexandru Aldea Voievod, fiul lui Mircea cel Bătrân, atestarea fiind legată de existenţa mănăstirii Bunavestire din Pădurea cea Mare de la Bolintin.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Oraşul Bolintin-Vale este format din 4 localităţi : Bolintin-Vale, Malu-Spart, Crivina şi Suseni. Teritoriul oraşului se întinde pe o suprafaţă de 4.042 hectare, dintre care aproape 925 în intravilan.

Oraşul are circa 12.000 locuitori, care au la dispoziţie două şcoli şi două grădiniţe.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

În ciuda apropierii de Capitală şi de Metro, Carrefour, Bricostore etc, investitorii nu s-au grăbit să construiască în Bolintin Vale. Deocamdată există un doar ansamblu rezidenţial compus din 60 de vile. O explicaţie pentru acest fapt este infrastructura de sat. Astfel, numai 8 străzi din 18 sunt modernizate. Nu există gaze naturale decât pe alocuri. Alimentarea cu apă şi racordarea la reţeaua de canalizare se realizează, în prezent, doar la blocurile de locuinţe din centrul oraşului Bolintin-Vale. Lungimea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare este de 6 km.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov