Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Ogrezeni


LOCALIZARE

Comuna Ogrezeni, din judeţul Giurgiu, este situată la sud-est de Bucureşti, la o distanţă de aproximativ 27 km. Comuna este traversată de DJ 412A.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei Ogrezeni datează din anul 1514. Atunci a fost menţionată într-un act de danie al domnitorului Neagoe Basarab.

Localitatea este de asemenea amintită în diverse acte de dobândire a terenurilor. În epocă modernă prima atestare a teritoriului administativ este la 27 mai 1871 când Inginerul Hotarnic Sc.Stravoleanu (echivalentul directorului Oficiului de cadastru şi Publicitate imobiliară) cu nr. 116 îi comunică primarului comunei Ogrezeni un exemplar din documentaţia privind delimitarea administrativ teritorială şi îl îndeamnă a pune în posesie cu terenul la care erau îndreptăţiţi pe locuitorii comunei beneficiari ai legii de împroprietărire de la 1864.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Scoala OgrezeniComuna este alcătuită din trei sate: Ogrezeni , Balasoienişi Hobaia şi are suprafaţa totală de 3.195 hectare, dintre care doar 200 hectare sunt în intravilan.

Populaţia, care abia depăşeşte cinci mii de locuitori, are la dispoziţie patru grădiniţe şi patru şcoli.

Activităţile economice specifice zonei sunt agricultura, creşterea animalelor, comerţul şi construcţiile. Cele mai importante culturi din Ogrezeni sunt cele ale căpşunilor şi viţei de vie. Se spune că primii căpşunari din România s-au născut la Ogrezeni. În perioada interbelică oamenii făceau afaceri bune cu căpşunile, pe care le exportau. Pe vremea aceea, islazul comunal fusese transformat în aeroport şi în fiecare an cel puţin 20 de avioane pline cu căpşuni plecau spre Germania.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Din punct de vedere al infrastructurii, comuna Ogrezeni nu stă bine deloc. Oamenii nu au decât curent electric şi drumuri foarte proaste, dar autorităţile locale au planuri mari. Printre proiectele de investiţii care au prioritate se numără introducerea gazelor naturale, alimentarea cu apă potabilă, canalizarea şi asfaltarea drumurilor comunale.

În comună există şi o baltă pentru pescuit sportiv, aceasta fiind cam singura atracţie turistică din zonă.

La Ogrezeni investitorii nu s-au înghesuit să ridice vile peste vile, dată fiind distanţa destul de mare faţă de municipiul Bucureşti, dar mai ales lipsa utilităţilor. Însă este foarte probabil ca lucrurile să se schimbe după ce în comună vor exista gaze naturale, apă curentă şi canalizare.

 

Alte Informatii

 

Populaţia are la dispoziţie 4 grădiniţe, 4 şcoli, un dispensar, o discotecă "Venus", un restaurant"La Morcov", 3 biserici, un salon înfrumuseţare utilat complet, numeroase baruri şi magazine şi trei spălătorii auto. Prin Ogrezeni trece Argeşul iar la ieşire din Balasoieni, spre Podişor, un alt sat din apropiere, se află o pădure. În apropierea Ogrezeniului, mai exact la Bolintin-Vale, se află un târg de la care oameni din toate zonele îşi procură lucrurile de care au nevoie - de la legume şi fructe, până la hrană pentru animale, unelte pentru grădinărit, lucruri pentru construcţii s.am.d. Târgul este deschis în fiecare weekend. La Balasoieni au început să se ridice cât mai multe vile, datorită autorităţilor locale care au început realizarea planurilor pe care le aveau prin asfaltarea drumurilor.

In comuna Ogrezeni sunt 3 locase de cult Ortodoxe si unul Baptist

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Ogrezeni
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov