Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Colentina

Localizare

Cartierul Colentina se află în sectorul 2 al Capitalei, în partea de nord-est a Municipiului Bucureşti. Cartierul este delimitat la nord de oraşul Voluntari, iar la sud de Piaţa Obor, fiind străbătut de râul Colentina. La est, Colentina se învecinează cu cartierul Fundeni, iar la vest cu cartierul Tei.

Istoric

Numele cartierului Colentina se pare că provine de la expresia „colea-n tină", care înseamnă „aici, în noroi". Se pare că aceasta ar fi fost replica unuia dintre spătarii lui Matei Basarab atunci când domnitorul l-a întrebat unde a învins oştile Înaltei Porţi.

Pe locul unde se află în prezent cartierul Colentina era, pe vremuri, o mlaştină de noroi, care s-a transformat în mahala. Fiind încă de atunci o zonă comercială, Colentina a ajuns în perioada comunismului unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Bucureşti.

Administraţie şi economie

În cartierul Colentina predomină blocurile de zece etaje, construite în anii 70-80, dar există şi ansambluri rezidenţiale noi. Printre acsetea se numără Central Park, Lakeland Residence şi Planorama. De asemenea, în Colentina mai vezi pe alocuri case vechi.


La marginea cartierului Colentina ase află Piaţa Obor care este cea mai mare din Bucureşti. Lângă ea, s-a deschis în anul 1977 magazinul universal Obor, care, la vremea respectivă, era cel mai mare complex comercial din România. Pe şoseaua Colentina au fost inaugurate în ultimii ani mai multe centre comerciale. Este vorba despre Carrefour Colentina, Kaufland Bucur Obor, dar şi despre Europa, Niro şi Dragonul Roşu. Acestea din urmă au apărut la începutul anilor 90 şi comercializează aproape în exclusivitate marfă chinezească.

 Locuitorii din Colentina beneficiază de toate utilităţile necesare: apă curentă, canalizare, gaze, electricitate, telefon şi internet. Infrastructura rutieră este în stare bună.

Dacă stai în Colentina şi vrei să ajungi în altă parte a Capitalei, trebuie să te înarmezi cu răbdare. Singura staţie de metrou este cea de la Obor, şi, deşi, există o reţea bine pusă la punct a RATB (tramvaie, troleibuze, autobuze), aglomeraţia te obligă să petreci mult timp în trafic.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Galerii Foto Colentina
vezi toate galeriile »  
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov