Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Obor


Localizare

Bloc Bucur OborCartierul Obor este situat în sectorul 2 al capitalei, în partea de nord-est a Municipiului Bucureşti. Zona este delimitată la nord de Şoseaua Colentina, la sud de intersecţia dintre Şoseaua Mihai Bravu şi Bdul Ferdinand I, la est de strada Ziduri Moşi, iar la vest de Şoseaua Mihai Bravu.

Istoric

Piaţa Obor are o istorie de 300 de ani. În 1922, Hala Obor a fost declarată monument istoric. De-a lungul timpului, această piaţă a purtat nume diferite şi chiar a fost amplasată în diferite locaţii.

Prima atestare documentară datează din secolul al XVII-lea, când piaţa apare în actele Mănăstirii Stelea sub denumirea „Târgul de Afară". La începutul secolului  al XVII-lea, în zona de nord-est şi est, în afara Bucureştiului de atunci, existau „Târgul de Afară" numit şi „Oborul" şi „Oborul de vite". La finalul secolului următor, piaţa ajunge pe moşia Colentina, chiar în locul unde se desfăşura Târgul Moşilor.

La începutul secolului XX oraşul a cunoscut o dezvoltare compleză pe direcţia Târgul Obor, care a devenit o piaţă comercială intravilană, fiind decretată principala piaţă a oraşului.

În zilele noastre, primăria sectorului 2 are de gând să demoleze piaţa şi să construiască un mall.

Administraţie şi economie

 În cartierul Obor predomină blocurile vechi, cu zece etaje, construite în perioada 1960-1986. Multe dintre ele au fost ridicate pe terenurile vechilor case, care au fost demolate de buldozerele comuniştilor. În ultimii ani însă şantierele au reînceput să apară în Obor. Astfel, până în 2013 vor fi date în folosinţă peste două mii de apartamente noi. Printre cele mai cunoscute ansambluri rezidenţiale se numără Rose Garden, Obor Towers şi Atlas Estates, acesta din urmă fiind ridicat pe locul fostei fabrici de ulei Solaris de lângă Gara Obor.

Locuitorii din zona Obor beneficiază de toate utilităţile necesare: apă, canalizare, gaze, electricitate, telefon şi internet. Străzile sunt în stare bună.

Cine stă în cartierul Obor poate ajunge repede în orice parte a Capitalei, mulţumită staţiei de metrou Obor. În plus, există tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele RATB.

 

Piata imobiliara

 

Vezi reportajul Imopedia referitor la situatia imobiliara actuala din zona Obor.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov