Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Gruiu


LOCALIZARE

Comuna Gruiu, din judeţul Ilfov, este situată la nord de Capitală, la distanţa de 45 km faţă de aceasta. Se învecinează cu comunele Snagov, Moara Vlăsiei, Grădiştea şi Nuci. Comuna este străbătură de DJ 101 C şi DJ 101 B.

Comuna Gruiu este caracterizată prin prezenţa masivă a pădurilor, rămăşiţe ale Codrilor Vlăsiei, a unor întinse suprafeţe lacustre - Lacurile Snagov, Balta Neagră şi Căldăruşani şi terenuri agricole aflate în lunca râului Ialomiţa.  

ISTORIC

Istoria comunei nu este cunoscută, însă ne putem face o idée cu ajutorul bisericilor din zonă, care au fost construite în secolul al XVII-lea.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este formată din cinci sate: Gruiu, Lipia, Şanţu, Floreşti şi Siliştea Snagovului, având suprafaţa totală de 6.222 hectare, dintre care 1.315 în intravilan.

Populaţia numără aproximativ 7.500 de locuitori, care au la dispoziţie şapte şcoli şi cinci grădiniţe.

O parte din locuitori se ocupă cu agricultura, culturile de bază fiind cerealele, legumele şi zarzavaturile, dar şi industria s-a dezvoltat. Astfel, pe raza comunei funcţionează o fabrică de alcool şi una care se ocupă cu microelectronice.

La nivelul comunei, turismul ocupă un loc important datorită Mănăstirii Căldăruşani, monument istoric din secolul al XVII- lea, bisericii din Gruiu şi bisericii din satul Siliştea Snagovului (fostă Turbaţi).

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Autorităţile locale au în vedere extinderea reţelelor de gaze naturale şi apă curentă, dar şi înfiinţarea reţelei de canalizare şi asfaltarea drumurilor comunale.

Zona are potenţial imobiliar, e evident. Doar e înconjurată de lacuri şi păduri. Doar că dezvoltatorii nu s-au înghesuit aici. Ce-i drept, în Gruiu mai degrabă îţi faci o casă de vacanţă, căci e cam departe de Capitală ca să locuieşti aici şi să munceşti în Bucureşti.

Taguri: zona, gruiu, ilfov
  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov