Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Tunari


LOCALIZARE

Comuna Tunari se află în judeţul Ilfov, la o distanţă de 8 km nord de municipiul Bucureşti. Comuna se învecinează la nord cu Aeroportul Otopeni şi comuna Baloteşti, la sud cu localitatea Pipera, comuna Voluntari, la est cu comuna Ştefăneşti şi la vest cu oraşul Otopeni.

ISTORIC

Prima atestare documentară a acestei zone datează din anul 1702, iar o legendă veche, păstrată din generaţie în generaţie, arată că această comună şi-a luat numele de la o veche fabrică de tunuri de cireşari, construită nu departe de Linia de Centură.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna este formată din satele Tunari şi Dimieni şi are o suprafaţă totală de 3.100 hectare, dintre care doar 558 sunt în intravilan.

În cele două sate trăiesc aproximativ 4.300 de locuitori, care au la dispoziţie  grădiniţă şi o şcoală.

Din punct de vedere economic,  cea mai mare pondere o are agricultura, cu toate că numărul oamenilor care munceau pământul a scăzut foarte mult, localnicii reorientându-se spre industrii şi alte ramuri neagricole. După 1989, în comună s-au înfiinţat diferite firme cu activităţi industriale:  fabrică de preparate din carne, fabrică de mobilă, firme care se ocupau cu prăjit şi ambalat cafea, alune, seminţe, saci de rafie, termopane, sucuri, bere. 

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Potenţialul imobiliar al zonei nu a fost deloc neglijat. În comuna Tunari există gaze naturale, televiziune prin cablu, telefonie digitală. Principala sursă de apă este lacul de agrement Pasărea, balta Tunari.

Investitorii au cumpărat pământ şi au început să ridice cartiere de vile. Trei exemple în acest sens sunt ansamblurile rezidenţiale Cosmopolis (peste 1.000 unităţi),  Dreams' House (134 vile) şi My Family (75 vile).

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov