Otopeni
LOCALIZARE
Oraşul Otopeni este situat în zona limitrofă de nord a Capitalei, între kilometri 12,800 si 17,900 pe DN 1. Oraşul este aşezat în Câmpia Vlăsiei şi face parte din judeţul Ilfov. Se învecinează la sud cu linia de Centură a Bucureştiului, care îl separă de cartierul Băneasa; la nord cu calea ferată Bucureşti - Urziceni, care reprezintă hotarul dintre oraş şi comunele Corbeanca şi Baloteşti; la vest cu comuna Mogoşoaia, iar la est cu comuna Tunari.
ISTORIC
Primele aşezări omeneşti din regiunea în care se află localitatea Otopeni datează din comuna primitivă. Cu prilejul săpăturilor efectuate în 1966 pentru construirea Aeroportului Internaţional Henri Coandă, arheologul Margareta Constantiniu a identificat fragmente de ceramică veche şi alte obiecte care au aparţinut unei importante aşezări omeneşti existentă înca din prima perioadă a epocii fierului.
În trecut, localitatea era doar un sat care se numea Hodopeni.
ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE
În 2000, Otopeni a primit statutul de oraş.
Oraşul are o suprafaţă de 31,52 kmp, iar populaţia care depăşeşte 10.000 de locuitori are la dispoziţie o grădiniţă, două şcoli generale şi un liceu.
Datorită aşezării sale geografice - în imediata apropiere a Capitalei, şi a existenţei pe teritoriul său a Aeroportului Internaţional Bucureşti - Otopeni, oraşul a cunoscut o dezvoltare economică, socială şi culturală continuă.
În ultimii ani, oraşul Otopeni s-a dezvoltat puternic datorită investiţiilor care s-au realizat sau sunt în curs de realizare de către o serie de companii româneşti şi străine de renume: Metro, Peugeot, BMW, Flamingo Computers, Romstal, Lukoil, Karl Heintz Dietrich, Banca Comerciala Romana, Alpha Bank, Shell, Rompetrol, Ion Tiriac Air, Banca Romana de Dezvoltare, NHR Agropartners, Mc Donald's etc.
PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ
Autorităţile locale au iniţiat în ultimii ani o serie de proiecte investiţionale, şi au reuşit să realizeze racordarea, extinderea şi modernizarea reţelelor de utilităţi. E vorba despre extinderea reţelei de iluminat public, modernizarea şi extinderea reţelei stradale, extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi a reţelei de canalizare, racordarea la reţeaua de gaze naturale, instalarea unei moderne centrale telefonice digitale cu acces internaţional, modernizarea centralelor termice etc.
Gran Residencia, Otopeni Bridge, Ansamblul Crăiţelor, Onyx Residence şi Laguna Albastră sunt printre cele mai importante ansambluri rezidenţiale din Otopeni.
Vezi reportajul Imopedia referitor la situatia imobiliara actuala din zona Otopeni
Mai ai completari ? |