Mai mult decat imobiliare!
Oras:

Voluntari


LOCALIZARE

Voluntari este un oraş din judeţul Ilfov, situat în partea de nord-est a municipiului Bucureşti, în imediata apropiere.

Voluntariul este traversat de trei drumuri importante (DN 2, DJ 100A, DJ 200) şi se întinde pe o suprafaţă de peste 3700 de hectare.

ISTORIC

Prima atestare documentară a acestei aşezări datează din anul 1660. Însă zona Voluntari a luat naştere după primul război mondial, nucleul fiind parcelarea denumită "Cetatea Voluntărească", ca urmare a legii din 1921 privind împroprietărirea demobilizaţilor, invalizilor şi văduvelor de război. În preajma celui de-al doilea rãzboi mondial localitatea a fost extinsã prin parcelarea Olaniţa, parţial adiacentă primei. Numele „Voluntari" se pare că provine de la ardelenii care în perioada 1916-1918 au participat la lupta naţională de eliberare de sub stăpânire habsburgică.

Voluntari integrează în componenţa lui teritorială două zone distincte ca localizare geografică, dar unitare din punct de vedere al concepţiei administrative: Voluntari şi cartierul Pipera. Satul Pipera a apărut în urmă cu aproximativ 200 de ani pe teritoriul moşierilor Ion Boamba şi Mircea Climescu, numărând circa 20 de case. Denumirea se bănuieşte că ar avea la origine existenţa unor plantaţii de ardei iute.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

În 2004, comuna Voluntari a primit statutul de oraş.

Populaţia, care depăşeşte 30.000 de locuitori, are la dispoziţie patru grădiniţe, trei şcoli şi un liceu. În plus, în cartierul Pipera se află şi instituţii de învăţământ private: American International School of Bucharest, Liceul Internaţional bilingv "Mark Twain" şi grădiniţele Aricel, Butterfly, Tinkerbell şi Mark Twain.

La capitolul infrastructură, proaspătul oraş mai are de lucru. În perioada 2004-2007 s-au introdus reţele de canalizare pe 62 de străzi totalizând aproape 53 km, iar reţeaua de apă a fost introdusă pe 57 străzi însumând 20 km. S-au asfaltat peste 11 km de drum, alţi 66 km fiind în curs de modernizare.

Economia oraşului este înfloritoare. În Voluntari îşi desfãşoarã activitatea centre comerciale de prestigiu, precum METRO, Praktiker, Orient sau Proconfort.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Şi dezvoltatorii imobiliari au simţit potenţialul zonei şi s-au grăbit să se apuce de construirea unor ansambluri rezidenţiale precum Hydra Residence, Athos Residence sau Artemis Residence.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov