Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Tărtăşeşti

Localizare

Comuna Tărtăşeşti face parte din judeţul Dâmboviţa şi este situată pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în nord-vestul Capitalei, la o distanţă de 30 de km. Comuna Tărtăşeşti se învecinează la nord cu o altă comună din judeţul Dâmboviţa - Bâldana, la est cu comuna Ciocăneşti, la vest cu comuna Brezoaia şi la sud cu pădurea Râioasa. Comuna Tărtăşeşti este traversată de DN7.

Istoric

Prima atestare documentară a comunei Tărtăşeşti datează din anul 1635. Este vorba despre un act care se referă la o delimitare de hotare.

Conform unei legende, acum aproximativ 300 de ani comuna se afla  în locul numit „Chirnov", la o depărtare de 1500 m vest de actuala aşezare, care datează din 1849 şi s-ar datora lui C.A. Rosetti. Acestea venea de la Craiova, cu diligenţa, şi a fost nevoit să treacă prin Buftea, fiind certat cu prinţul Ştirbei. A mers până la Hanul de Pământ şi l-a rugat pe boierul Tărtăşescu să-i dea robi care să-i facă drum prin pădurea Râioasa (unde este acum drumul spre Bucureşti).

Numele comunei vine de la boierul Tărtăşescu, omul care stăpânea această moşie. Mai târziu, pământul a intrat în proprietatea lui C. Vernescu, pentru ca peste o perioadă să îi aparţină prinţului Calimachi. 

Administraţie şi economie

Comuna Tărtăşeşti este formată din satele Bâldana, Gulia, Tărtăşeşti şi are o populaţie de peste 2200 de locuitori, care beneficiază de curent electric, apă potabilă, gaze naturale şi canalizare.

 

 

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente noi de vanzare