Mai mult decat imobiliare!
Oras:

Oraşul Pantelimon


LOCALIZARE

Oraşul Pantelimon este situat la est faţă de Capitală. Cum treci de Antilopa S.A, Granitul si depoul Metrorex, ieşind din sectorul 2 ajungi în localitatea Pantelimon. Care, deşi a fost declarată oraş în 2005, prin legea 413, aduce mai degrabă a sat, din cauza lipsei canalizării, apei potabile şi a puţinelor străzi asfaltate. Oraşul curpinde localităţile Pantelimon, Călugăreni, Nistoreşti, Pantelimon de Jos şi Runcu.

Trei drumuri importante traversează Pantelimonul: DN3, DJ 100 A şi DJ 301.

ISTORIC

Fosta comună poartă numele sfântului mucenic tămăduitor Pantelimon, martirul din Nicomedia.

Dovezile arheologice atestă prezenţa omului în Pantelimon încă din paleolitic.

Unul dintre avantajele zonei este lacul Pantelimon (260 ha), care ar fi numai bun de exploatat pentru o zonă de agrement. Pe malul său de est, în punctul numit Colţul pădurii, exista si un sit arheologic, unde au fost descoperite rămăşiţe ale civilizaţiei dacice de prin secolele II-I î. Hr. şi chiar din epoca bronzului, care aparţin culturilor Glina şi Tei.

Un alt loc frumos este insula Sfântul Pantelimon, unde Grigore Ghica a construit pe la 1735 mănăstirea şi spitalul Pantelimon. Acestea au fost demolate la mijlocul anilor '80 de Ceauşescu şi din rămăşiţe a fost construit complexul de agrement şi hotelul Lebăda. Mai există din clădirile originale câteva ziduri şi turnul-foişor. Terenul a aparţinut Bisericii până prin anii '50 şi a reuşit să îl ia înapoi abia prin 2001, după care l-a concesionat lui Nicolae Raţiu pe următorii 70 de ani. Hotelul se află acum în renovare şi se va transforma într-unul de 5 stele din lanţul Corinthia.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Oraşul Pantelimon se întinde pe o suprafaţă de aproape 135 kmp şi are o populaţie de peste 16.000 de locuitori, care au la dispoziţie două grădiniţe şi o şcoală generală.

Ca majoritatea localităţilor limitrofe Capitalei, şi Pantelimonul e furnizor de spaţiu pentru showroom-uri, depozite şi sedii. Selgros, Tuborg sau Heidi sunt doar câteva dintre firmele care au ales comuna Pantelimon.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Nici aspectul imobiliar nu este de neglijat. În Pantelimon a apărut un cartier de vile noi, dar care au de înfruntat condiţiile destul de precare ale locului, care are încă o infrastructură de sat.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov