Mai mult decat imobiliare!
Zona:

Afumaţi


LOCALIZARE

Comuna Afumaţi, din judeţul Ilfov, este situată la nord-est de Bucureşti, la o distanţă de 16 km faţă de acesta, fiind străbătută de DN 2. Comuna se învecinează la nord cu Dascălu, la vest cu Ştefăneşti, la est cu Petrăchioaia şi Găneasa, iar la sud cu Voluntari şi Dobroeşti.

ISTORIC

Prima atestare documentară a comunei datează din anul 1510, fiind legată de numele lui Radu de la Afumaţi, despre care nu se cunosc prea multe lucruri. Fiu nelegitim al lui Radu cel Mare, Radu de la Afumaţi se pare că avea curtea în satul Afumaţi de pe balta Pasărea, lângă Bucureşti. El a fost domnitor al Ţării Româneşti în perioadele ianuarie - aprilie, iunie - august, octombrie 1521 - aprilie 1529.

ADMINISTRAŢIE ŞI ECONOMIE

Comuna Afumaţi are suprafaţa totală de 6.325 hectare, dintre care aproape 500 hectare sunt în intravilan.

Populaţia, care depăşeşte 6.500 de locuitori, are la dispoziţie trei grădiniţe şi patru şcoli. Principalele activităţi economice ale zonei sunt agricultura şi comerţul.

În comuna Afumaţi populaţia beneficiază de electricitate, apă curentă, gaze naturale şi, parţial, de canalizare. De aceea, printre proiectele de investiţii care au prioritate se numără terminarea reţelei de canalizare, dar şi asfaltarea străzilor şi extinderea reţelei de apă potabilă.

Printre cele mai importante obiective turistice din comună se numără zidurile cetăţii lui Radu de la Afumaţi, dar şi biserica "Adormirea Maicii Domnului", ctitorie a  a domnitorului Cantacuzino.

PROIECTE IMOBILIARE ÎN ZONĂ

Datorită apropierii de Capitală, dezvoltatorii imobiliari au intuit repede potenţialul comunei, iar proiectele rezidenţiale nu au întârziat să apară. Printre acestea se numără ansamblul rezidenţial Domniţa Ralu, format din 16 vile, dar şi un proiect al companiei Viblok, care va investi circa 14 milioane de euro pentru a ridica 117 vile pe un teren de 6,4 hectare.

  Mai ai completari ?
Trimite-ne definitia ta:


Numele tau:
Email-ul tau:
Telefon:
Cele mai citite
ZONE IMOBILIARE
 
 
 
 
 
 

Apartamente Berceni

Apartamente Oltenitei

Apartamente Titan

Apartamente sector 4, Berceni

Apartamente noi de vanzare

Instalatori Pitesti

Reparatii masini de spalat vase Bucuresti

Reparatii masini de spalat rufe Bucuresti

Reparatii aer conditionat LG Bucuresti

Reparatii aer conditionat Bucuresti - Ilfov